training

Cursussen Luchtvracht Veiligheid: conform Nationaal beveiligingsprogramma Burgerluchtvaart

Een van de voorwaarden is dat in de organisatie  van de Bekende afzender of Erkend Agent minimaal één persoon aangewezen dient te worden die eindverantwoordelijk is voor de uitvoering van het toezicht op beveiligingscontroles, de Beveiligingsadviseur Luchtvracht Veiligheid (BAL).

Ons programma bestaat uit de volgende onderdelen:

Deze dient afgesloten te worden door middel van een CITO examen, voorafgaand aan de cursus moet de cursist een geldige VOG kunnen overleggen (maximaal 6 maanden oud)

Tevens verzorgen we voor bovenstaande functionarissen de herhalingscursus. Deze cursus duurt 1 dag

Controleur Luchtvracht:

De basiscursus Controleur Luchtvracht leidt op tot het Certificaat Controleur Luchtvracht, dat als zodanig erkend wordt door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de Koninklijke Marechaussee.

Alwin consultant Dutch Compliance Group

Veelgestelde vragen

De cursus is bestemd voor degenen, die beveiligingsonderzoeken moeten uitvoeren op luchtvracht van niet in de Europese databank geregistreerde afzenders, dan wel op vracht waarop niet de vereiste beveiligingscontroles zijn uitgevoerd, c.q. waarvan het vermoeden bestaat dat met de vracht gemanipuleerd is.

De basiscursus duurt 2 dagen en wordt gegeven op opeenvolgende dagen, de herhalingscursus is een halve dag.

Medewerker Luchtvracht (MLV)

Deze training voor medewerker luchtvracht (MLV) is een veiligheid bewustwordingscursus, erkend door de Nationaal Coördinator Beveiliging en Terrorismebestrijding (NCTV) en de Koninklijke Marechaussee (Kmar). 

Luchtvrachtzendingen zijn onderworpen aan wettelijk verplichte veiligheidscontroles. De cursus is bedoeld voor iedereen die zonder begeleiding toegang heeft tot luchtvracht of anderszins betrokken is bij transport of afhandeling van luchtvracht en om deze reden in het bezit moet zijn van een certificaat MLV. 

Max consultant Dutch Compliance Group
Jerry consultant Dutch Compliance Group

Neem contact op met Jerry

En plan een adviesgesprek in

Jerry Hubregtse consultant

Jerry Hubregtse

CONSULTANT

Ik help u graag verder met advies op het gebied van training. 

Kopje koffie doen?

COMPLIANCE

In de Logistieke sector worden we steeds meer ‘compliance’ aan wet en regelgeving geconfronteerd DCG ondersteund u als partner bij de naleving van wet- en regelgeving en risico management.

AEO

Vanuit DCG bieden we u met onze jarenlange ervaring professionele ondersteuning bij de implementatie en onderhoud van de AEO vergunningen zodat u zorgeloos kunt ondernemen.

ISO

DCG biedt u ruime ervaring in het implementeren en onderhouden van een goed risk based kwaliteits managementsysteem, zoals ISO 9001 en 14001. Wij streven voor onze klanten naar het minimaliseren van de risico’s gebaseerd op optimale bedrijfsprocessen.